شهباز حسنپور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که رویکرد دولت چهاردهم میبایست مبتنی بر آرامش و ثبات بازار سرمایه باشد، اظهار داشت: با سیاستهای مالی اتخاذ شده در برنامه هفتم توسعه و لایحه بودجه ۱۴۰۳، انتظار میرود ضمن هدایت نقدینگی به بازار سرمایه، شاهد تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد باشیم.
کاهش اثر ریسکهای مرتبط با بازار، پیشنیاز بازگشت اعتماد به سرمایهگذاران است که هماهنگی بین دستگاهها، سازمانها و بانک مرکزی به عنوان الزامات رفع ریسکهای داخلی محسوب میشوند.
آراد پورکار، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار سهام در انتظار تعیین تکلیف کابینه دولت چهاردهم است، گفت: افزایش تعداد خریداران در بازار طی چند روز گذشته، نشاندهنده اتفاقات مثبتی است که در بازار رخ داد و میتوان امیدوار به آینده این بازار تا پایان سال جاری بود.
روحاله ایزدخواه، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: تصویب قوانین و تصمیمات خلقالساعه از مهمترین موانع رونق معاملات در بازار سرمایه است و امکان پیشبینیپذیری روندهای بازار را غیرممکن میکند.
نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به بازگشت پرقدرت خریداران به بازار سرمایه اظهار داشت: اصلاحات مقطعی بازار نگرانکننده نیست و بازار میتواند بعد از گذراندن شرایط فعلی، ادامهدهنده روند با ثبات مورد انتظار باشد.
سید هادی ابطحی، مدیرعامل گروه مالی صندوق بازنشستگی کشوری، ترویج فرهنگ سهامداری بلندمدت در بازار سرمایه را ضروری خواند و تاکید کرد: تغییرات مداوم برخی از سیاستگذاریهای اقتصادی سبب عدم پیشبینی پذیری و بیاعتمادی نسبت به سرمایهگذاری در بورس میشود.
ابوالفضل شهرآبادی، مدیرعامل شرکت سبدگردان داریک پارس ضمن تشریح دلایل ارزندگی بازار سرمایه، بورس را یکی از مهمترین ابزارهای تامین مالی و تزریق منابع بنگاههای تولیدی برشمرد.
بهروز محبی نجم آبادی، نماینده مجلس دوازدهم، رفتارهای هیجانی و سیاسی را عامل اصلی نوسان در بازار سرمایه ذکر کرد و اظهار داشت: بازار سرمایه در دولت چهاردهم با حمایت ویژه و همه جانبه دولت و مجلس به ثبات لازم میرسد.
محسن تفرشی، رییس اداره دعاوی بازار و تشکلهای خودانتظام سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: اعضاء هیات مدیره، سهامدار عمده و مدیران یک کارگزاری که با سوء استفاده از کدهای معاملاتی دیگران در دستکاری یک نماد فرابورسی بازار سرمایه مشارکت داشتند، توسط دادگاه به مجازات سنگینی محکوم شدند.
مجید عشقی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به بازنویسی سامانه کدال اعلام کرد: سازمان بورس از آمادگی لازم برای سرمایهگذاری در زمینه توسعه نرم افزارهای حسابرسی برخوردار است.
نمایندگان مجلس دوازدهم، بازگشت اعتماد به بازار، شفافسازی سیاستهای پولی و مالی، پیشبینی پذیری اقتصاد، مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد، جلوگیری از تصمیمات ناگهانی و خلقالساعه و فرهنگسازی را از جمله راهکارهای رونق بورس ذکر کردند.
محمود کریمی بیرانوند، معاون اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سهامداری را به عنوان یکی از راههای مشارکت مردم در تولید معرفی کرد و افزود: در صورت توسعه ساز و کار تامین مالی شرکتهای دانشبنیان در بازار سرمایه شاهد رونق فعالیت این شرکتها خواهیم بود.
محمدرضا قنبری، مدیرعامل کارگزاری باهنر با بیان این که بازار سرمایه نیازمند ثبات در تصمیمگیریها است، اظهار داشت: الزام شرکتها به شفافیت و تلاش برای جلب اعتماد عمومی نیازمند ثبات و پیشبینیپذیری اقتصاد است.
مرتضی افقه، اقتصاددان با بیان اینکه اجرای دستورالعمل حاکمیت شرکتی تاثیر بسزایی در حل مشکلات اقتصادی دارد، اظهار داشت: با بسترسازی برای جذب سرمایههای سرگردان و اجرای درست اصول حاکمیت شرکتی میتوان گام مهمی برای رونق تولید برداشت.
بررسیهای مدیریت پژوهش سازمان بورس و اوراق بهادار نشان میدهد که در نتیجه تدابیر و سیاستهای اتخاذ شده، نرخ بازده انتظاری اوراق درآمد ثابت در روزهای اخیر کاهش معنیداری داشته و این روند در روزهای آینده نیز تداوم خواهد داشت.
جبار کوچکینژاد، نماینده مجلس دوازدهم با بیان این که سیاستهای اقتصادی دولت باید مبتنی بر ایجاد آرامش و ثبات در بازارها بهویژه بازار سرمایه باشد، اظهار داشت: با اصلاح سیاستهای پولی و مالی انتظار میرود شاهد ورود نقدینگی به سمت بازار سرمایه باشیم.
صادق قاسمی، مدیرعامل کارگزاری آرمون بورس با بیان این که جایگاه بازار سرمایه در تامین مالی بنگاههای تولیدی ارتقاء پیدا کرده، اظهار داشت: کاهش هزینههای تولید از جمله اهداف قانون تامین مالی تولید است.